MENU
OSTRYGI – LEGALL PREMIUM NR. 2
OSTRYGA / ogórek / jalapeno / cytryna 29
OSTRYGA / zakwas z buraka / koperek 29
OSTRYGA / rokitnik / puder z nori / olej z orzechów włoskich 29
OYSTER / cucumber / jalapeño / lemon 29
OYSTER / beet kvass / dill 29
OYSTER / sea buckthorn / nori powder / walnut oil 29
PRZYSTAWKI
Łopatka jagnięca / puree ziemniaczane z gorczycą / żółtko / mikro zioła z miętą 42
Pomidor malinowy / ser owczy / maliny / glazura z octu jabłkowego / oliwa bazyliowa / grzanka / sałaty 38
Tatar z polędwicy wołowej / borowik marynowany / szalotka / ogórek kiszony / żółtko konfitowane / pieczywo 55
Tatar z tuńczyka / por / bób / czarnuszka / świeży chrzan / chrust z ziemniaka 48
Lamb shoulder / mustard potato purée / egg yolk / mint microgreens 42
Heirloom tomato / sheep cheese / raspberries / apple cider vinegar glace / basil oil / crouton / mixed greens 38
Beef tenderloin tartare / marinated porcini / shallot / pickled cucumber / confit egg yolk / bread 55
Tuna tartare / leek / broad beans / nigella seeds / fresh horseradish / potato crisps 48
Z U P Y
Barania zupa gulaszowa / smażone ziemniaki / chorizo / czerwona cebula / pietruszka 45
Chłodnik z arbuza i pomidorów / truskawki / bób / feta 28
Botwinka / śmietana / koperek / jajko / ziemniak 28
Young beet soup / sour cream / dill / egg / potato 28
Mutton goulash soup / fried potatoes / chorizo / red onion / parsley 45
Chilled watermelon and tomato soup / strawberries / broad beans / feta 28
D A N I A G Ł Ó W N E
Tournedos z polędwicy wołowej / sos z porto / fondant ziemniaczany / zielone szparagi w maśle 129
Wołowina duszona w ciemnym piwie / piklowana korzenna cebula / kopytka z szałwią / glazurowana młoda marchew 86
Morszczuk pieczony / sos truskawkowy z prosecco i tymiankiem / truskawki ze skórką cytrynową i zielonym 78
pieprzem / białe szparagi / puree z zielonego groszku
Pieczony kalafior / puree serowe / orzechy w słonym karmelu / sałaty z brokułem i pomidorami w sosie winegret 64
Cielęcina a’la de volaille z truflą / puree z pietruszki z cytryną / sałaty z ogórkiem gruntowym w sosie 85
jogurtowo miętowym z chilli
Gulasz z dzika w otrzewnej / buraki ze skórką pomarańczy i jałowcem / ziemniaki w popiele 78
Beef tenderloin tournedos / port wine sauce / potato fondant / green asparagus in butter 129
Beef braised in dark beer / pickled spiced onion / sage potato dumplings / glazed baby carrots 86
Baked hake / strawberry prosecco-thyme sauce / lemon zest and green pepper strawberries / 78
white asparagus / green pea purée
Roasted cauliflower / cheese purée / salted caramelized nuts / salad with broccoli and tomatoes in vinaigrette 64
Veal à la de volaille with truffle / parsley root purée with lemon / salad with pickling cucumber 85
in mint-yogurt-chili dressing
Wild boar stew in caul fat / beets with orange peel and juniper / ash-baked potatoes 78
SAŁATKI
Polędwica wołowa / truskawki / pomidor malinowy / szalotka / winegret balsamiczny 42
Halloumi pieczone z jabłkiem i cebulą / ogórek kiszony bez skóry / koperek / winegret malinowy 38
Beef tenderloin / strawberries / heirloom tomato / shallot / balsamic vinaigrette 42
Roasted halloumi with apple and onion / peeled pickled cucumber / dill / raspberry vinaigrette 38
DESERY
Ciasto pomarańczowo -migdałowe / lody imbirowe z palonym masłem / bez / rum 38
Sernik / konfitura z czarna porzeczki / lody słony karmel / rokitnik 35
Crème brûlée tymiankowo pomarańczowy / sorbet pomarańczowy 32
Puchar lodowy / bita śmietana z wanilią / świeże owoce 32
Orange-almond cake / brown butter ginger ice cream / meringue / rum 38
Cheesecake / blackcurrant preserve / salted caramel ice cream / sea buckthorn 35
Orange-thyme crème brûlée / orange sorbet 32
Ice cream sundae / vanilla whipped cream / fresh fruits 32
Szanowni Państwo,
Uprzejmie informujemy, że przy grupach powyżej 4 osób do rachunku doliczana jest opłata serwisowa w wysokości 10%. Jednocześnie prosimy o uwzględnienie, że nie dzielimy
rachunków. Dziękujemy za zrozumienie, życzymy przyjemnych chwil w naszym lokalu.
Z wyrazami szacunku, zespół restauracji Panorama Forum!
Dear Guests,
Please note that for groups of more than 4 people, a service charge of 10% will be added to the bill, also we do not split bills. Thank you for your understanding. We wish you a delightful time at our venue.
Yours faithfully,
The Panorama Forum Team