MENU
OSTRYGI – LEGALL PREMIUM NR. 2
OSTRYGA / ogórek / jalapeno / cytryna
OYSTER / cucumber / jalapeño
Cena 29zł
OSTRYGA / zakwas z buraka / koperek
OYSTER / beetroot cold soup / dill
Cena 29zł
OSTRYGA / rokitnik / puder z nori / olej z orzechów włoskich
OYSTER / sea buckthorn / nori powder / walnut oil
Cena 29zł
OSTRYGA / yuzu ocet / różowy pieprz / grejpfrut
OYSTER / yuzu vinegar / grapefruit
Cena 29zł
PRZYSTAWKI
Ośmiornica z gazpacho / awokado / czerwona cebula / kolendra / chili / nasturcja
Octopus with gazpacho / avocado / red onion / cilantro / chili / nasturtium
Cena 75zł
Tatar z polędwicy Monella Alpina / gzik z wędzonych szprotek / grzanka wieloziarnista /szczypiorek / piklowane grzyby shimeji
Tartar of Monella Alpina Tenderloin / smoked sprat mayonnaise / truffle butter fries / dill / Parmigiano Reggiano
Cena 55zł
Fregola z sosem tonnato / tatar z tuńczyka / pietruszka / oliwa z pora / kapary / maślanka / olej z poraikra z pstrąga
Fregola / tonnato sauce / tuna tartare / parsley / leek oil / capers
Cena 49zł
Stracciatella / caponata / brioszka nasączona Ouzo / gorzka czekolada
Stracciatella / caponata / ouzo-soaked brioche / dark chocolate
Cena 50zł
Z U P Y
Flaczki z boczniaków / fasola Jaś / szaszłyk z grzybów w tempurze
(enoki, shimeji, portobello) / zioła /kiszona cytryna / oliwa lubczykowa
Chanterelle mushroom offal soup / bean / tempura mushroom skewer (enoki, shimeji, portobello) / herbs / pickled lemon / lovage oil
Cena 50zł
Barania zupa gulaszowa /smażone ziemniaki /chorizo /czerwona cebula /pietruszka
Lamb goulash soup / fried potatoes / chorizo / red onion / parsley
Cena 45zł
D A N I A G Ł Ó W N E
Polędwica Monella Alpina / demi-glace z pieprzem / oliwa porowa / haluszki z bryndza / skwarki / szczypiorek
Monella Alpina Tenderloin / pepper demi-glace / leek oil / potatoe dumplings with sheep cheese / cracklings / chives
Cena 135zł
Picanha Monella Alpina / marynowana papryka ramiro / salsa verde / dziki brokuł z czosnkiem i chili /tahini /migdały
Monella Alpina Picanha / marinated ramiro pepper / salsa verde / wild broccoli with Garlic and chili / tahini / almonds
Cena 90zł
Arayes z jagnięciny / mashwiya / tzatziki / rzodkiewka / marynowana czerwona cebula z sumakiem /pietruszka
Lamb arayes / mashwiya / tzatziki / radish / marinated red onion with sumac / parsley
Cena 75zł
Morszczuk w cieście piwnym z mulami / sos La Mouclade / winogron / fasolka szparagowa
Pollock in beer batter with mussels / La Mouclade sauce / grapes / green beans
Cena 80zł
Gulasz z dzika w porto / jeżyna / orzeszki pini / puree ziemniaczane / pieczarka / borowik
Wild boar stew in porto / blackberry / pine nuts / mashed potatoes / button mushrooms / porcini
Cena 82zł
Feta w cieście filo / miód truflowy / figa / arbuz / dukkha / balsamico
Feta in filo pastry / truffle honey / fig / watermelon / dukkha / balsamic
Cena 59zł
Smażona cielęcina na maśle klarowanym / sałatka lyonnaise
Pan-fried veal in clarified butter / lyonnaise salad
Cena 88zł
DODATKI
Sałata – endywia / bekon / dressing musztardowy / Pangrattato z ‘nduja / Parmigiano Reggiano
Salad – endive / bacon / mustard dressing / ‘nduja Pangrattato / Parmigiano Reggiano
Cena 41zł
Dziki brokuł czosnkiem / chili / tahini / migdały
Wild broccoli with garlic / chili / tahini / Almonds
Cena 27zł
Gazpacho z grzybami w tempurze / aioli / seler
Gazpacho with Tempura Mushrooms / Aioli / Celery
Cena 26zł
DESERY
Sernik z agrestem / daktylami / orzechami laskowymi / szałwia / budyń
Cheesecake with gooseberries / dates / hazelnuts / sage / custard
Cena 41zł
Ciasto pomarańczowo-migdałowe / lody imbirowe z palonym masłem / beza / rum
Orange-almond cake / ginger ice cream with browned butter / meringue / rum
Cena 45zł
Mille-feuille z ciasta filo / pudding ryżowy / karmel z miso / banan / marakuja
Filo pastry Mille-feuille / rice pudding / miso caramel / banana / passion fruit
Cena 37zł
Szanowni Państwo,
Uprzejmie informujemy, że przy grupach powyżej 4 osób do rachunku doliczana jest opłata serwisowa w wysokości 10%. Jednocześnie prosimy o uwzględnienie, że nie dzielimy
rachunków. Dziękujemy za zrozumienie, życzymy przyjemnych chwil w naszym lokalu.
Z wyrazami szacunku, zespół restauracji Panorama Forum!
Dear Guests,
Please note that for groups of more than 4 people, a service charge of 10% will be added to the bill, also we do not split bills. Thank you for your understanding. We wish you a delightful time at our venue.
Yours faithfully,
The Panorama Forum Team