MENU
PRZYSTAWKI
Tatar wołowy tradycyjny / Beef Tartare 56zł
borowik marynowany / szalotka / ogórek kiszony / żółtko konfitowane / emulsja lubczykowa / chips z topinamburu
marinated porcini / shallot / selection of pickled vegetables / confit egg yolk / bread / lovage emulsion / jerusalem
artichoke chips
Tatar wołowy sezonowy / Beef Tartare 56zł
szalotka / suszony pomidor / piklowane grzyby leśne / żółtko konfitowane / emulsja z pieczonej papryki
chrust z ziemniaka
shallot / dried tomato / selection of pickled vegetables / roasted pepper emulsion / potato crisps
Pstrąg łososiowy w ziołach z miętą/Pstrąg łososiowy 48zł
ogórek gruntowy / biała rzepa / serek cytrusowy / mus z zielonego groszku
cucumber / white radish / citrus cheese / green pea mousse
Carpaccio z polędwicy wołowej / Beef Tenderloin Carpaccio 42zł
czerwony pieprz / lody z czerwonego wina / mus z konfitury z czerwonej cebuli / ser Bursztyn /
fenkuł kompresowany z koperkiem / pieczone, marynowane pomidory w tymianku cytrynowym
red pepper / red wine sorbet / red onion mousse / Bursztyn cheese / dill-compressed fennel / roasted, marinated
tomatoes with lemon thyme
Pomidor malinowy / Heirloom Tomato 38zł
ser owczy / ser kozi / malina / glace z octu jabłkowego / oliwa bazyliowa / sałaty / grzanka
Sheep and goat cheese / raspberry / apple cider glaze / basil oil / salad greens / crouton
SELEKCJA SAŁAT Z ZIOŁAMI I MIĘTĄ
Polędwica wołowa / Beef Tenderloin 42zł
dressing biały balsamico / borówki / groszek cukrowy / marynowana cukinia w kwiatach bzu
white balsamic dressing / blueberries / sugar snap peas / pickled zucchini in elderflower
Bryndza z wędzonym serem owczym w panierce 42zł
Fried Bryndza & Sheep Cheese
dressing miodowy z jałowcem, trybulą i chilli / piklowane kolorowe buraki / migdały
juniper-honey dressing with chervil and chili / pickled beetroot / almonds
Z U P Y
Krem z pieczonych pomidorów na zimno 36zł
Chilled roasted tomato cream
oliwa bazyliowa / grzanki serowo – czosnkowe
basil oil / cheesy garlic croutons
Botwinka / Beetroot borscht 28zł
śmietana / koperek / jajko / ziemniak
sour cream / dill / egg / potatoes
D A N I A G Ł Ó W N E
Polędwica wołowa /Beef Tenderloin 200g/300g 132/188zł
masło ziołowe / sos pieprzowy z ciemną czekoladą / młode ziemniaki tłuczone
z dymką / grillowane marynowane warzywa
herb butter / Pepper sauce with dark chocolate / crushed potatoes with spring onion
grilled marinated vegetables
Biodrówka Jagnięca / Lamb rump 94zł
relish ziołowo miętowy z siekanymi migdałami / ziemniak z ogniska / warzywa w maśle
herb-mint relish with chopped almonds / bonfire potato / vegetables in butter
Pierś z kaczki / Duck Breast 84zł
śliwka w demi glace / chutney jabłkowy z żurawiną i rozmarynem / pieczone buraki z jałowcem
i skórką pomarańczy / coulis z czerwonej porzeczki / kopytka z bułką tartą
cherry demi-glace / apple chutney with cranberry and rosemary / roasted beetroot with juniper and orange zest /
Kopytka – potato dumplings / red currant coulis
Sznycelki cielęce alla milanese /Veal Schnitzel alla Milanese 86zł
puree ziemniaczane z chrzanem / kwaśna śmietana / marynowany ogórek z koperkiem
horseradish mashed potatoes / sour cream / pickled cucumber with dill
Maczanka Panorama 64zł
długo pieczony kark wieprzowy / sos pieczarkowo-kminkowy / chleb od rzemieślników
ogórek małosolny / kwaśna śmietana
slow-roasted pork collar / mushroom and caraway seed sauce / craft bread
freshly pickled cucumber / sour cream
Pstrąg tęczowy z Zielenicy faszerowany rakami / 98zł
Rainbow trout from Zielenica stuffed with crayfish
por / sos winny z wędzoną ikrą / tłuczone ziemniaki z koperkiem
leek / wine sauce with smoked roe / crushed potatoes with dill
Pieczony Kalafior / Roasted Cauliflower 64zł
puree serowe / orzechy w słonym karmelu / sałaty z dzikim brokułem i pomidorami w sosie
miodowo musztardowym
cheese purée / caramelized salted nuts / salad with wild broccoli and tomatoes in a honey-mustard dressing
PIEROGI
Pierogi z gęsiną / Goose Dumplings 56zł
skwarki / sos porto z borówkami
crispy pork lardons / port & blueberry sauce
Pierogi ruskie / Potato & Cheese Dumplings 49zł
cebula prażona / dymka / kwaśna śmietana
carmelized onion / spring onion / sour cream
DESERY
Borówki w kwaśnej śmietanie / Blueberries in Sour Cream 36zł
puder estragonowy / ciasto filo / lody śmietankowe
tarragon powder / filo pastry / ice cream
Sernik / Cheesecake 35zł
konfitura z czarnej porzeczki / lody słony karmel
blackcurrant jam / salted caramel ice cream
Crème Brûlée tymiankowo pomarańczowy 32zł
sorbet pomarańczowy
Orange & Thyme Crème Brûlée
orange sorbet
Puchar lodowy / Ice Cream Sundae 32zł
owoce sezonowe / bita śmietana z wanilią
seasonal fruits / whipped cream with vanilla essence
Szanowni Państwo,
Uprzejmie informujemy, że przy grupach powyżej 4 osób do rachunku doliczana jest opłata serwisowa w wysokości 10%. Jednocześnie prosimy o uwzględnienie, że nie dzielimy
rachunków. Dziękujemy za zrozumienie, życzymy przyjemnych chwil w naszym lokalu.
Z wyrazami szacunku, zespół restauracji Panorama Forum!
Dear Guests,
Please note that for groups of more than 4 people, a service charge of 10% will be added to the bill, also we do not split bills. Thank you for your understanding. We wish you a delightful time at our venue.
Yours faithfully,
The Panorama Forum Team